Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2011 16:26 - Няколко съвета за избор на подарък
Автор: meduna Категория: Други   
Прочетен: 1320 Коментари: 0 Гласове:
2



С настъпването на празниците се появява онова леко притеснение какво да подарим. Отлагаме въпроса колкото се може по-дълго, а притеснението става все по-натрапчиво и по-натрапчиво. После пък ни обземат едни съмнения дали сме избрали правилният подарък... Далече съм от мисълта да ви дам универсална  рецепта, която ще реши всичките ви проблеми около избора, който ще направите. Все пак има няколко основни неща, с които задължително трябва да се съобразите, когато избирате подарък за половинката си:
  1. Подаръка трябва да е личен. Парфюма е добра идея, но за човек към когото нямате чувства. Козметика – също, но съществува поверие, че сапуна носи сълзи ... Другият момент е че едва ли ще улучите точно това, което другият иска. Рискувате и да купите и подарите нещо, което другият вече има... или още по-лошо: ползвал го е преди и му напомня за нещо не до там приятно. Така че съветвам ви, да се откажете от козметиката, освен ако не сте уведомени точно какво иска половинката ви.
  2. Подаръка не може да припомня на другия, за изгорената манджа или за това, че той не е поправил входната врата. В никакъв случай не се впускайте да избирате неща, които могат да се ползват общо. Дори тези вещи да са нужни в момента. В това число влизат: тенджера, тостер, микровълнова печка, гуми за колата, комплект инструменти.
  3. Подаръка трябва да изразява чувство или да припомня за нещо, което сте правили заедно. Ако наричате нежната си половинка гальовно коте, пате (или друго домашно животно) може да изберете дребна плюшена играчка. Добра идея е малък плюшен ключодържател например. Или плюшен талисман за колата.
  4. Подаръка ви не може да показва колко сте добре финансово, ако и другият не е. Признайте си, че не е много приятно да получите подарък – например скъп мобилен апарат (700 лева), а вие да сте купили кожен колан (25 лева). Добра идея е предварително да определите някаква горна граница, за да не си разваляте празника.
  5. Подаръка може и да сте изработили лично вие. Знам, че за много от вас това ще е сложно и трудно. Ако е така – хич не се и опитвайте. Но ... ако можете да изработите нещо, съм убедена, че това ще зарадва половинката ви.
  6. И последен съвет: уговорете се от по-рано, че ще си подарите по нещо за празника. Не оставяйте закупуването на подарък за последният момент. Насладете се на това, че избирате подарък, за човека, когото обичате. Или на когото сте малко сърдити в момента. Насладете се на мислите за това как ще скриете някъде подаръка ... и как ще се зарадва другият когато му го поднесете. И никога, ама никога не правете уговорка, че ще минат празниците без да сте си подарили по нещо.
Е, весели празници ...  



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meduna
Категория: Хоби
Прочетен: 66902
Постинги: 26
Коментари: 15
Гласове: 50
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930